رحیم معینی کرمانشاهی
رحیم معینی کرمانشاهی در سال ۱۳۰۱ خورشیدی در کرمانشاه به دنیا آمد. وی از کودکی به هنر نقاشی، کتب ادبی و تاریخی علاقه داشت. از سال ۱۳۲۷ فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد و در شمار طرفداران محمد مصدق درآمد و عضو جبهه ملی شد و فعالیت گسترده ای را علیه حکومت مرکزی و جهانشاه صمصام بختیاری (استاندار کرمانشاه) آغاز کرد. در فاصله دوران نخست وزیری ساعد به عنوان کارمند بانک سپه و روزنامهنگار به کار پرداخت.
فعالیت های رحیم معینی کرمانشاهی
در سال ۱۳۲۸ در شهر کرمانشاه روزنامهٔ سلحشوران غرب را بنیان گذاشت. این روزنامه در سالهای نخست وزیری مصدق از این دولت حمایت کرده و به همراه چند نشریهٔ دیگر در کرمانشاه نام «مطبوعات ملی کرمانشاه» را بر خود نهادند. پس از سقوط دولت مصدق در سال ۱۳۳۲، سلحشوران غرب نیز توقیف شده و او برای مدتی زندانی و همچنین از شغل خود در بانک سپه اخراج شد.
وی در روزنامه سلحشوران غرب بخشی از آثار ادبی و اجتماعی خود را به چاپ رسانید از جمله داستان ” اختر و منوچهر ” را در چهار تابلو به رشته نظم درآورد و در آن حقایقی از اجتماع آن دوره را مجسم کرد.
شروع هنر موسیقی رحیم معینی کرمانشناهی
وی در سال ۱۳۳۰ خورشیدی به تهران می آید و نخستین ترانهاش را در سال ۱۳۳۳ خورشیدی می سراید که همان سال هم اجرا می شود. به گفته خودش، وی از ابتدا ترانه سرا نبوده است و رییس دفتر و بایگانی رادیو ایران بوده که یک روز از طرف یک آهنگساز به وی پیشنهاد می شود که بر روی یک آهنگ، شعر بسراید و با سرودن این شعر، معینی کرمانشاهی وارد دنیای ترانه سرایی می شود.
ایشان با ارتباطی که با حسین فاطمی و دکتر مصدق داشته با دستور مصدق، رئیس بازرگانی خبرگزاری پارس و رئیس اخبار شب می شود و بعد به رادیو رفته و به سمت معاونت رادیو و بعد سرپرست رادیو نائل می شود.
بدون شک استاد رحیم معینی کرمانشاهی یک از برجسته ترین ترانه سراهای ایران زمین هستند. ایشان با آهنگسازان بزرگی از جمله استادان: علی تجویدی، پرویز یاحقی، جواد لشکری، حبیبالله بدیعی و همایون خرم همکاری داشتهاست که بیشترین همکاری ایشان با استاد علی تجویدی بوده است.
آثار رحیم معینی کرمانشاهی
از آثار ایشان می توان به این کتاب ها اشاره کرد:
“ای شمعها بسوزید” ، “فطرت” ، “حافظ برخیز” ، “خورشید شب” ، “در خرابات مغان” و مجموعه ده جلدی “شاهکار” که این کتاب به شیوه شاهنامه فردوسی سروده شده است و تاریخ ایران را بعد از زمانی که حکیم ابوالقاسم فردوسی در شاهنامه به پایان رساند، روایت میکند.
همچنین کتاب های “خواب نوشین” ، “راز خلقت” و “حکایت نگفته” مجموعه ترانه ها و اشعار ایشان است که با همت پسر ایشان جناب حسین معینی کرمانشاهی منتشر شده است. استاد رحیم معینی کرمانشاهی در آبان ماه ۱۳۹۴ در سن ۹۳ سالگی دار فانی را وداع گفتند. یاد و نام این استاد بزرگ گرامی باد.