زندگی نامه منصور صارمی
منصور صارمی در سال ۱۳۱۳ در شهر لشت نشاء از توابع شهرستان رشت متولد شد. در سن دو سالگی پدرش را از دست داد. پس از چندی خانواده او به تهران آمدند و از همین تاریخ، برادر او، ابوالقاسم برای سرگرمی خود یک سنتور میخرد و روزها شروع به نواختن میکند.
ولی همین که او از خانه بیرون میرفت، منصور خان ساز او را برداشته و پیش خود تمرین و به ساز زدن میپرداخت، همین علاقه و پشتکار و تمرینهای مکرر موجب شد که او پیشرفتی قابل تحسین در نواختن این ساز بنماید به طوری که برادرش در نواختن از او عقب میماند.
برادرش نزد شخصی بنام «مش سیفالله» که در همدان، هم ساز میساخت و هم سنتور را بهطور سینه به سینه آموخته بود تعلیم میگرفت وقتی استعداد شگرف و علاقه برادرش را در نواختن این ساز مشاهده کرد، سنتور خود را به او میبخشد و وی را جهت شاگردی و تعلیم نزد شخص مذکور میبرد.
منصور صارمی مدت چهار سال نزد این شخص به فراگرفتن و نواختن سنتور ادامه میدهد، ولی چندی بعد با احمد ابراهیمی که شاگرد استاد «غلامحسین بنان» بود و در فرهنگ و هنر به هنر آموزان تعلیم آواز میداد آشنا شد و نواختن ردیفهای آواز موسیقی ایرانی را نزد وی آموخت و دیری نگذشت که احمد ابراهیمی، منصور صارمی را به استاد مرتضی خان محجوبی معرفی و او چند سال زیر نظر استاد کار کرد.
چندی بعد منصور صارمی با استاد “نورعلی خان برومند” آشنا شد و مدت چهار سال نیز از محضر وی بهرهمند شد و از ایشان چهار مضرابهای سماعی را بهخوبی آموخت. وی مدتی نیز تکنواز برنامههای کارگران بود و پس از مدتی توسط رهی معیری برای شرکت در برنامه “گلهای جاویدان” و دیگر برنامههای مشابه، دعوت شد و شروع به همکاری نمود.
اولین برنامهای که در “گلهای جاویدان” اجرا کرد با حبیبالله بدیعی بود و مدت ۱۰ سال در برنامه های گلها با سایر هنرمندان این برنامه همکاری داشت. ایشان بعنوان تکنواز سنتور به کشورهای پاکستان، افغانستان، ترکیه، دوبی، کویت و اردن سفر کرده و برنامههایی در رادیوهای آن کشورها جهت معرفی ساز ایرانی سنتور اجرا کرده است.
منصور صارمی به گفته خودش بسیار تحت تأثیر نوازندگی پیانوی استاد مرتضی محجوبی بوده است و سنتور نوازی ایشان نیز رنگ و بویی از پیانوی مرتضی محجوبی را داراست. ایشان در رادیو در برنامه های متعددی از جمله گلهای جاویدان، برگ سبز ، گلهای رنگارنگ، یک شاخه گل و گلهای تازه شرکت داشته است و در کنار نوازندگان و خوانندگان بنام این برنامه ها همکاری داشته است و همچنین وی در تعداد زیادی از برنامه های تکنوازان بعنوان تکنواز ساز سنتور حضور داشته است.
یکی از بهترین آثار ایشان آلبوم “همایون مثنوی” است که بصورت خصوصی ضبط شده است و در این آلبوم ایشان آواز استاد محمدرضا شجریان را به زیبایی همراهی کرده است. استاد منصور صارمی در چهارم آبانماه سال ۱۳۷۸ بر اثر بیماری سرطان در تهران درگذشت. یاد و نام ایشان گرامی باد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.